SV støtter strandryddeuka

Publisert av: ingrid.fiskaa Publisert: 02. mai 2019
Oppdatert: 03. mai 2019
Lesetid: ca. 1 min
Strandryddeuka 2019, 29. april-5. mai

Nå er det endelig vår! Og alt rusk og rask dukker opp igjen fra snø og is … Det er derfor viktig at vi sammen får plukket opp alt av søppel som er på vei ut i vassdragene våre.

Innlandet SVs første nestleder Bjørnar Tollan Jordet oppfordrer alle om å ta seg en tur ut for å rydde i sitt nærmiljø, og gjerne en tur til nærmeste strand:
– Sammen kan vi bidra til at vi reduserer plastforurensning og annen forsøpling av vassdragene våre. Strandryddedagen er en viktig og hyggelig aksjon, der man både får ryddet i naturen og møtt andre som bryr seg om den.

Men det holder ikke med ryddeaksjoner, forteller fylkesleder Karin Wiik:
– Vi må også stoppe plast og annet avfall fra å ende opp i bekker, elver og innsjøer. Innlandet SV vil at det nye store fylket skal ha en nullvisjon: Vi må stanse alt utslipp av ikke-nedbrytbare miljøgifter, plast og annet miljøskadelig avfall.

Hun får støtte av fylkeslagets andre nestleder, Jørn Grøtberg:
– Strandryddedagen er viktig, og det er flott at tusenvis av frivillige bruker en dag på å rydde strendene våre. Men det burde ikke være nødvendig – søpla skulle aldri endt opp i naturen!

Les mer om Innlandet SVs arbeid for miljø og klima i vårt fylkesvalgprogram.

I uke 18 arrangerer Hold Norge Rent den store strandryddeuka, med ryddeaksjoner over hele landet. Den store Strandryddedagen er lørdag 4. mai. I Ryddeportalen finner du oversikt over alle ryddeaksjoner.