Egen utdanning for fjellfriluftsliv i Nord-Gudbrandsdalen

Publisert av: ingrid.fiskaa Publisert: 21. oktober 2020
Oppdatert: 21. oktober 2020
Lesetid: ca. 1 min
Innlandet fylkesting vedtok i dag at det skal etableres landslinje for fjellfriluftsliv ved Nord-Gudbrandsdal videregående skole.

–  SV er glad for at et bredt flertall i fylkestinget slår fast at en er positive til at det etablerers en landslinje for fjellfriluftsliv ved Nord-Gudbrandsdal videregående skole, sier forslagsstiller Mai Bakken, fylkestingsrepresentant for Innlandet SV.
–  Vi trenger utdanning som tar tak i potensialet Innlandet har, slik som reiseliv og naturforvaltning. Landslinja for fjellfriluftsliv er et eksempel på et utdanningsløp som kan motivere flere til å få studiekompetanse som i neste omgang kan være starten på et løp for relevant høyere utdanning.

Verdiskaping og arbeidsplasser

Vedtaket i fylkestinget slår fast at Innlandet trenger mer kompetanse for fremtidig verdiskaping og arbeidsplasser knyttet til opplevelsesnæring og friluftsliv. Fylkestinget ber derfor om at det arbeides videre med å oppfylle Utdanningsdirektoratet sine kriterier for de aktuelle programfagene.

– Landslinja legges til en skole i en region som har hatt og vil være sentral i å knytte kompetanse og erfaring med bærekraftig friluftsliv, forteller Bakken.
– Innlandet er nasjonalparkfylket framfor alle andre og forvalter store verdier på vegne av Norge. Disse ressursene må vi forvalte godt i framtida og det er viktig at kunnskapsgrunnlaget også er tuftet lokalt.  

Den siste delen av forslaget fastslår at fylkestinget ber om at det blir søkt om landslinjestatus når godkjenning av fagene foreligger. Forslaget ble etter initiativ fra SV fremmet som et fellesforslag fra samtlige partier i Innlandet fylkesting.

Mai Bakken på fylkestinget 21. oktober.