Andersen og Fredlund på topp for SV i Hedmark og Oppland

Publisert av: Innlandet SV Publisert: 01. desember 2020
Oppdatert: 16. juni 2021
Lesetid: ca. 4 min
Karin Andersen og Anne Lise Fredlund topper nominasjonskomiteenes forslag til SV-listene i Hedmark og Oppland. Andersen har lang fartstid på Stortinget, mens Fredlund har lang erfaring fra lokal- og fylkespolitikk.

– Vi fikk mange innspill fra lokallag i hele valgkretsen, og har hatt en god prosess i komiteen, sier Eldri Svisdal, som har ledet nominasjonskomiteen i Hedmark.
– Vi kan stolt presentere en liste med sterke kandidater fra hele valgkretsen som representerer partiet på en fremragende måte.

Berit Øygard har ledet komiteen i Oppland:
– Nominasjonskomiteen har hatt en spennende jobb med å sette sammen en liste som speiler mangfoldet i SV, sier hun.
– Vi har lagt stor vekt på innspill og rangeringer fra lokallagene. Oppland har tidligere hatt menn på topp, mens denne gangen var det et tydelig signal om at en kvinne burde toppe lista.

Hedmarks toppkandidat

Karin Andersen fra Hamar er innstilt som toppkandidat for SV i Hedmark valgdistrikt, og er klar for sin sjuende periode for SV på Stortinget.
– Det er ingen selvfølge å få muligheten så mange ganger som jeg har fått, så jeg er glad. Stortinget trenger folk i alle aldre, og eldre kvinner er det få av i politikken. For meg har det alltid vært å kjempe for de som har lite og er i avmakt som har vært hjertesaken, og jeg brenner for å skape arbeidsplasser og kutte klimautslipp. Det er knallbra distriktspolitikk, det. Det har vært nok av prat, så nå trengs forandring!

Andersen mener det er viktig med en SVer på Hedmark-benken.
– Fordi Hedmark trenger å ta mer plass. Hedmark og Innlandet trenger et parti som ikke bare prater, men også foreslår endringer så vi kan få i gang alle de nye fornybare arbeidsplassene på våre råvarer og vår kompetanse her. Vi må ta mer risiko for de som gründer bedrifter – og det vil SV. Og så trenger vi noen som sloss for de som gjør viktige jobber, men får lite betalt, og for felleskapet vårt i kommuner og fylket.

Og Andersen gir seg ikke i kampen for strøm på Røros- og Solørbanen, InterCity til Lillehammer og modernisering av Kongsvingerbanen.

Opplands toppkandidat

Anne Lise Fredlund fra Lillehammer er innstilt som toppkandidat for SV i Oppland valgdistrikt. For tiden er hun fylkesleder i Innlandet SV og representerer fylket i landsstyret, og fra før har hun erfaring som representant for SV både i kommunestyre og fylkesting.
– Jeg er både ydmyk, stolt og glad for at nominasjonskomiteen har valgt å foreslå meg som førstekandidat for Oppland. Nå er det opp til nominasjonsmøtet i januar, sier Fredlund.

De klimavennlige mulighetene i Innlandet er en viktig sak for toppkandidaten, og spesielt hennes eget fylkes viktige rolle i omstillingen:
– Det grønne skiftet er ikke mulig uten at Oppland og Innlandet står fremst på den nasjonale dagsorden. Vi vet at naturen, jord- og skogbruk, fjell og vann er vårt «grønne gull», sammen med god kompetanse på å forvalte disse ressursene. Det må være et prioritert arbeidsområde de nærmeste årene.

– For å bryte lydmuren i hovedstaden trenger Oppland folkevalgte som tør å være tydelig og konsekvent når det gjelder krav og forventninger til hva Opplands befolkning skal ha og fortjener. Jeg vil være en slik folkevalgt, som kan samarbeide med andre for å få gjennomslag uten å miste SVs politikk av syne.


Andrekandidatene

Andrekandidat i Hedmark er Amund Røhr Heggelund fra Stange. Han er nestleder i Innlandet SV og representerer SV i kommunestyret i Stange, der han også leder driftsutvalget.
– Jeg er først og fremst utrolig takknemlig for tilliten som nominasjonskomiteen har gitt meg. Å bli innstilt som førstevara til Karin anser jeg som en ære. Det tror jeg kan bli både lærerikt og spennende. Så er det opp til nominasjonsmøte å bestemme hvordan dette ser ut til slutt.

Heggelunds forteller om sin hjertesak:
– Hjertet mitt banker ekstra for alle barna som vokser opp uten de samme mulighetene som sine jevnaldrende, og foreldrene deres som kjenner på et utenforskap som bare vokser seg større og større. Vi må ta et skikkelig oppgjør med den økende ulikheten, som det samfunnsproblemet det faktisk er.

Andrekandidat i Oppland er Hans Olav Lahlum fra Gjøvik. Han er gruppeleder for Innlandet SV på fylkestinget og representerer SV i kommunestyret i Gjøvik.
– Jeg har med glede sagt ja til å stille som andrekandidat for SV i Oppland, og gleder meg til å drive valgkamp for en liste som sett gjennom mine briller er sterk, variert og godt balansert på alder, kjønn, geografi og politiske hjertesaker.

Lahlum forteller som sin hjertesak:
Jeg vil arbeide for et grønt, inkluderende og likestilt Oppland, hvor ulike mennesker med ulike forutsetninger får mest mulig like muligheter.

Les mer om nominasjonsprosessen i Innlandet SV.


Last ned nominasjonskomiteenes innstillinger som PDF.

Innstilling for Oppland valgkrets

Nominasjonskomiteens forslag til liste for Oppland valgkrets.

PlassNavnKommuneFødselsår
1Anne Lise FredlundLillehammer1982
2Hans Olav LahlumGjøvik1973
3Karin WiikNordre Land1965
4Niklas Aas SkovdahlØyer1993
5Liv Kristin LyngstadGran1989
6Mizanur RahamanLillehammer1989
7Mai BakkenLom1962
8Kjetil BjørklundGjøvik1967
9Anna EkremNordre Land1977
10Ahmed Haruun AliVestre Toten1970
11Berit Synnøve ØygardNord-Aurdal1956
12Svein HolenVågå1957

Innstilling for Hedmark valgkrets

Nominasjonskomiteens forslag til liste for Hedmark valgkrets.

PlassNavnKommuneFødselsår
1Karin AndersenHamar1952
2Amund Røhr HeggelundStange1993
3Stine AkreTrysil1972
4Bersvend SalbuTynset1968
5Hilde Mari BjørkeLøten1991
6Thomas TinglumNord-Odal1979
7Gunn BråtenTynset1976
8Carmen Monfort IbanezKongsvinger1977
9Ole MidthunHamar1995
10Nour HubousSU/Tynset 
11Sigurd Arnekleiv BækkelundHamar1996
12Karin MathisenRingsaker1952
13Jon Ola KrokenOs1953