Klare for digitalt landsmøte

Publisert av: Innlandet SV Publisert: 23. april 2021
Oppdatert: 16. juni 2021
Lesetid: ca. 4 min
Innlandet sender ni delegater til SVs landsmøte som holdes helgen 23.-25. april.

Delegasjonsleder og fylkesleder Anne Lise Fredlund ser fram til et annerledes, men viktig møte:
– Opplendinger og Hedmarkinger lar seg ikke stoppe av at møtet skjer digitalt – vi skal tale like sterkt for rettferdighet og bærekraft gjennom skjermen, sier Fredlund.

Grønn og rettferdig framtid

For Innlandet er det ekstra viktige å sette søkelyset på barnefattigdom, grønne arbeidsplasser og utbygging av InterCity.  

Selv planlegger Fredlund å holde et innlegg om skolefritidsordningen i debatten om arbeidsprogram:
– Alle barn skal ha mulighet til å være en del av fellesskapet som er i SFO, uavhengig av foreldrenes inntekt.

Sammensatt delegasjon

Landsmøtedelegasjonen er bredt sammensatt både geografisk og aldersmessig. Mens den yngste deltakeren er født i 2003, deltok den eldste på sitt første landsmøte lenge før den tid.
– SV var helt naturlig valg for meg da det ble stiftet. Jeg var opptatt av rettferdighet og likestilling. Like riktig for gammel og ung. Rettferdighet, trygghet i hverdagen, ansvar for klima og arbeidsplasser i framtida, forteller Karin Andersen.

Delegasjonens forventninger

Anne Lise Fredlund
Lillehammer
Delegasjonsleder, fylkesleder, landsstyremedlem og 1. kandidat i Oppland

Jeg gleder meg skikkelig til landsmøtet! Spesielt til å få vedtatt politikk som vil bidra til å redusere forskjeller og få gjort noe med klimakrisa. Det er skremmende å se klimaendringene rundt oss. Permafrosten i Jotunheimen tiner, været blir våtere og villere og vi ser både ras, skred og flom rundt oss. Det er alvor og vi må handle nå!  

Landsmøtet skal stadfeste SVs rettferdige grønne skifte. Det innebærer at Innlandet må i førersetet, for vi har både råvarene, industri og produksjonslinjer. Nå vil vi foredle!

Amund R. Heggelund
Stange
1. nestleder i fylkeslaget og innstilt landsstyremedlem og vara til sentralstyret

Jeg ser frem til å sette kursen mot klimamålene og en mer rettferdig fordeling av makt og rikdom. I forslaget til arbeidsprogram ligger det mange viktige satsninger for å sikre dette; gratis SFO, en skole som tar utgangspunkt i elevens behov og ikke resultatet på den ene testen, flere liberaliseringer på LHBTI-feltet og en lang rekke av gode klimatiltak.

Jeg ser også frem til å være med å vedta en tydelig retning for norsk landbruk, hvor vi setter beredskap, velferd og bærekraft, foran volum og dagligvaregiganter.

Hans Olav Lahlum
Gjøvik
2. kandidat i Oppland

Jeg forventer et intensivt og konstruktivt landsmøte, med mange spennende diskusjoner om arbeidsprogrammet for de kommende fire årene og viktige saker for årets stortingsvalgkamp.

Selv har jeg tenkt å bidra der med noen refleksjoner om inkludering av ulike mennesker som av ulike grunner og på ulike måter ikke passer inn med A4-modellene. Konkret vil jeg der snakke om skolepolitikk og om at lærere bør få kompetanse og tid til å lage et tilpasset tilbud for alle elever, inkludert de med et særlig stort læringspotensial. 

Karin Andersen
Innlandet
Stortingsrepresentant og 1. kandidat i Hedmark

Jeg er bestemor til 4 og i SV. Det passer som hånd i hanske. Rettferdighet og ansvar for at natur og klima ikke skades og at vi skaper arbeidsplasser vi kan leve av og med.

Gleder meg til et landsmøte som skal vedta god politikk for de som har minst og for de som har slitt mest under pandemien. For hun som mistet jobben i reiselivet og ikke har råd til å gå til tannlegen. Barna som ikke fikk gå på skolen og har foreldre som ikke har råd til SFO, – eldre og funksjonshemmede som har blitt isolert og ensomme fordi det ikke er nok ansatte til alle oppgavene. De må komme først nå.  

Mai Bakken
Lom
3. kandidat i Oppland

Eg har forventningar til at vi skal gjere gode vedtak som ikkje legg opp til meir forbruk av naturressursar og uvettig arealforvaltning. Vi må ta vare på naturmangfaldet. For meg er også ein tydeleg landbrukspolitikk viktig.

 Ein landsbrukspolitikk som tek i vare dei små- og mellomstore bruka slik at vi kan drive landbruk i heile landet. Det er veldig viktig for å kunne auke sjølvforsyningsgraden vår og det er politikk i solidaritet med resten av verda, som må bruke eiga jord til å produser eigen mat.  

Reiselivet som næring må bli satt i stand til å drive næring som er meir berekraftig og som fører til auka lokal og regional verdiskaping .

Marte Emilie M. Nordby
Ringsaker
SU-representant

Til landsmøtet forventer jeg mange gode debatter og diskusjoner i forhold til mange forskjellige saker. Spesielt gleder jeg meg til debatt om fraværsgrensa.

Mizanur Rahaman
Lillehammer
kandidat i Oppland, medlem av valgkomiteen og innstilt medlem av fullmaktskomiteen

Jeg forventer et godt landsmøte der vi skal vedta ny politikk og forberede oss til valgkampen. 

Stine Akre
Trysil
3. kandidat i Hedmark og innstilt vara til sentralstyret

Vi står midt i ei forskjellskrise. Folk trenger SVs løsninger mer en noen gang. Vi trenger krisepolitikk som vil hjelpe de mange ansatte i de små koronautsatte bedriftene over hele landet. Vi må hjelpe de 425 tryslingene og de over 206.000 arbeidsledige tilbake i jobb.

Ranveig Kjelsnes
Hamar
Landsstyrevara, møter som medlem

Jeg gleder meg til landsmøte fordi vi får diskutere og vedta politikk. Spesielt til å spikre en skikkelig god skolepolitikk og gratis SFO til alle

Dag Øystein Alfheim
Nord-Odal
2. nestleder i fylkeslaget og vara til landsmøtet

Beathe Johansen
Elverum SV
Vara til landsmøtet

Jeg har forventninger til at landsmøtet vedtar et arbeidsprogram med fokus på helse og velferd og en tydelig utjevningspolitikk. Arbeidsprogrammet sier at SV vil ta tak i ulikhetene i levevilkår for eldre. Jeg er glad for at programmet viser til konkrete tiltak for at eldre skal kunne mestre hverdagen sin og bo hjemme så lenge som mulig.