Går til valg på ny politisk kurs

Publisert av: Innlandet SV Publisert: 27. april 2021
Oppdatert: 16. juni 2021
Lesetid: ca. 2 min
På landsmøtet vedtok SV et arbeidsprogram som skal bidra til å redusere forskjeller, kutte utslipp og bygge Norge – med en ny politisk kurs etter valget.

God representasjon

Ni delegater representerte fylket på landsmøtet, og alle tok ordet i debatten om arbeidsprogrammet.
– Det var en engasjert gjeng som argumenterte godt for temaer fra internasjonal solidaritet og et rettferdig grønt skifte, til lokalt næringsliv og reiseliv, og selvfølgelig barnefattigdom og trygge oppvekstvilkår, forteller Anne Lise Fredlund. Hun er fylkesleder og var delegasjonsleder for fylket på landsmøtet.  

Nederst i saken finner du sitater fra alle delegatene.

Nå ser Fredlund og fylkeslaget fram til å drive valgkamp med det ferske programmet som grunnlag.
– Dette er et arbeidsprogram det svinger av! Vi er ambisiøse og framtidsretta, og går til valg for å kutte utslipp, bygge arbeidsplasser og møte ulikhetskrisa.

Og blir det som SV vil, skal valgsendingene være tilgjengelige for alle.
– Vi opprettholdt forslaget fra SVs funkisnettverk om at valgsendinger og debatter skal tekstes, og det ble vedtatt. For at demokratiet skal fungere, må alle som ønsker det kunne følge valget, mener Fredlund.

For barn og unge

Med det nye arbeidsprogrammet går SV inn for gratis SFO, fjerning av fraværsgrensa, skjerpet kritikk mot karakterbasert opptak og rett til læreplass.
– Vi vil gi alle unger en trygg og god oppvekst, uansett hva slags økonomi foreldrene har. Da må vi starte med å reversere de usosiale kuttene fra høyreregjeringa, forteller Fredlund.

Hun er spesielt fornøyd med vedtaket om lovfesta rett til læreplass:
– Yrkesfagene og fagarbeidere rundt om i landet fortjener en skikkelig satsning. Uten fagarbeidere stopper Norge!

Innlendinger i SV-ledelsen

Landsmøtet valgte Aila Kamaly fra Gjøvik som medlem av arbeidsutvalget og Amund Røhr Heggelund fra Stange og Stine Akre fra Trysil som varaer til sentralstyret.
– Kamaly er en dyktig politiker, og fylkeslaget gleder seg til å se hva hun får til i arbeidsutvalget. Det er flott at partiet ikke bare sier at vi satser på de unge, men viser at vi mener det ved å gi dem tillit og toppverv. Vi i Innlandet er heldige som har tre dyktige tillitsvalgte som blir valgt til sentrale verv som skal bidra til å sette Innlandet på kartet, også innad i partiorganisasjonen, sier en stolt fylkesleder.

Fredlund er selv gjenvalgt til landsstyret, hvor hun sammen med Heggelund skal representere fylkeslaget i partiets høyeste myndighet mellom landsmøtene.

Landsmøtet gjenvalgte Audun Lysbakken partileder, og Torgeir Knag Fylkesnes og Kirsti Bergstø fikk begge fornyet tillit som nestledere for partiet.

Delegasjonens hjertesaker