Fredlund innstilles som ny leder av Innlandet SV

Publisert av: ingrid.fiskaa Publisert: 01. februar 2020
Oppdatert: 09. februar 2020
Lesetid: ca. 3 min
Anne Lise Fredlund er innstilt som ny leder av Innlandet SV.

Karin Wiik har vært fylkesleder i Innlandet SVs første år, og hun ga tidlig beskjed til valgkomiteen om at hun ikke ønsket gjenvalg. Etter dette har valgkomiteen enstemmig innstilt Anne Lise Fredlund som ny leder av Innlandet SV.

– Anne Lise kjenner Innlandet godt og har erfaring fra hele partiorganisasjonen vår, forteller valgkomiteens leder, Helge Bjørnsen.

Fredlund har tidligere vært nestleder i Oppland SV, og har i den siste perioden representert SV i Oppland fylkesting og fylkesutvalget.

Vekst i 2019

For Innlandet SV var 2019 et begivenhetsrikt år, med stor aktivitet og vekst i både medlemmer og antall folkevalgte i kommuner og i fylket. Etter å ha ledet det sammenslåtte fylkeslaget i sitt første år, er Karin Wiik klar for å gi stafettpinnen videre til Fredlund.

– Med den innstilte lederen vil fylkeslaget være i trygge hender. Det har vært et uvanlig år, med en hektisk valgkamp samtidig som vi jobbet med sammenslåing av fylkeslag, fylkesting og ikke minst fylket. Men med arbeidet og veksten i 2020, har vi lagt et godt grunnlag for Anne Lise og fylkesstyret, sier Wiik.

Ledertrio

Fredlund får med seg Jørn Grøtberg fra Østre Toten og Amund Røhr Heggelund fra Stange som nestledere.

Les mer om den innstilte ledertrioen lengre ned på siden.

Jørn fortsetter i vervet han har hatt siden Innlandet SVs første årsmøte i februar 2019. I over 30 år var han tillitsvalgt i Fellesforbundet, og heltidstillitsvalgt i Fellesforbundet i 5 år. Ved siden av dette har Jørn vært deltidsbonde i 35 år, noe han fortsatt er – i litt mindre skala.

Amund Røhr Heggelund har god erfaring fra nasjonal og internasjonalt organisasjonsliv. Det siste året tok han initiativet til å opprette SVs første landbrukspolitiske utvalg i fylkeslaget, som han deretter ledet. I hjemkommunen Stange sitter Amund i kommunestyret og leder driftsutvalget.

– Vi er godt fornøyde med sammensetningen av trekløveret, sier Bjørnsen.

Innlandet SVs årsmøte skal velge leder, nestledere, fylkesstyremedlemmer og andre tillitsvalgte på Hamar 8.-9 februar.

Mer informasjon om årsmøtet.

Mer om innstilte arbeidsutvalg

Innstilt leder, Anne Lise Fredlund bor på Lillehammer, men kommer opprinnelig fra Søndre Land. Hun har lang fartstid i SV, både nasjonalt, i fylkeslag og i lokallag, blant annet som medlem av SVs nasjonale faglige utvalg, nestleder av Oppland SV, leder av Gjøvik SV og distriktssekretær for Hedmark og Oppland SV. Det siste året har hun ledet Innlandet SVs organisasjonsutvalg.

Anne Lise har representert SV i fylkestinget og fylkesutvalget siden 2014, vært medlem i fellesnemnd for Innlandet, og har bred erfaring fra en rekke styreverv gjennom 20 år. Fra 2004-2006 var hun Oppland fylkeskommunes første elev- og lærlingeombud. Nå jobber Anne Lise som tannhelseassistent, samtidig som hun tar master i pedagogikk.

Valgkomiteen legger vekt på at Anne Lise kjenner fylket og fylkeslaget godt, og innehar både kjennskap og eierskap til hvordan Innlandet SV er foreslått organisert og driftet. Komiteen forteller at Anne Lise har stor arbeidskapasitet og ønsker å bruke sine ressurser på å videreutvikle Innlandet SV.

Innstilt første nestleder, Jørn Grøtberg bor i Østre Toten. Han er i dag fylkeslagets andre nestleder og medlem av EU/EØS-utvalget sentralt i SV. Han leder Østre Toten SV og representerer SV i kommunestyret. Jørn har tidligere vært nestleder i Oppland SV.

Jørn har jobbet i Raufoss Industripark i nærmere 40 år. Han vært tillitsvalgt i omtrent 30 år og heltidstillitsvalgt i Fellesforbundet i 5 år. Ved siden av dette har Jørn vært deltidsbonde i 35 år, noe han fortsatt er – i litt mindre skala. Jørn er også fylkesleder i Oppland Nei til EU.

Jørn ble på årsmøtet i 209 valgt som nestleder for to år, og er ikke på valg i år.

Innstilt andre nestleder, Amund Røhr Heggelund er fra Tangen i Stange. Etter flere år i Oslo og på Svalbard lever han nå livets glade dager i et hus midt i skogen i Stange. Han representerer Stange SV i kommunestyret, er medlem i integreringsutvalget og leder driftsutvalget. Nylig ble han plukket ut som en av fire «eksperter» til Nordisk Ministerråds nye program «Norden 0-30» for barn og unge.

Som utdannet innen sosiologi jobber Amund som samfunnskontakt og internasjonalt ansvarlig i den nasjonale paraplyorganisasjonen for ungdomshus og fritidsklubber. Han har lang erfaring fra organisasjonsarbeid i Natur og Ungdom, Plan Norge og nå Ungdom og Fritid (UoF).  

Valgkomiteen legger vekt på at Amund ønsker å være en av de som ivaretar den viktige brobyggerfunksjonen mellom lokallag, fylkeslag og der sentral politikk blir utformet. De mener at Innlandet SV med Amund får en sterk forkjemper for barn og unge, kulturpolitikk og næringspolitikk med særlig blikk på landbruk.