God utdanning i hele fylket

Publisert av: E. Amundsen Publisert: 04. oktober 2024
Oppdatert: 14. oktober 2024
Lesetid: ca. 2 min
Innlandet skal ha livskraftige bygder og lokalsamfunn der ungdommen får ta utdanning i sine nærmiljøer. SV vil sikre en god og desentralisert skolestruktur, ikke haste mot et vedtak om nedleggelser slik flertallet i fylkestinget vil.

– Derfor har vi vært med på en uttalelse sammen med seks andre partier for å være tydelige på hvilken retning Innlandet trenger, sier SVs gruppeleder i fylkestinget, Anne Lise Fredlund. 

Les hele uttalelsen fra SV, Senterpartiet, Rødt, Venstre, Industri- og næringspartiet, Pensjonistpartiet og Kristelig Folkeparti: Skole- og tilbudsstruktur.

Eventyrlige muligheter i hele Innlandet

SV vil stoppe forhastede endringer i skolestrukturen, og heller gjøre en grundigere revisjon som ruster fylket for framtida.  
– Alle som tar videregående utdanning i Innlandet, skal ha like gode muligheter uavhengig av om de bor i by eller distrikt. Vi vil at færrest mulig skal måtte flytte på hybel eller reise timevis på buss hver dag, sier Fredlund.

Hun vil også knytte mer av utdanningstilbud som tilbys til arbeidsmarked i regionene og lokale ressursgrunnlag, for å gjøre skoledagen mer relevant:
– Fylkeskommunen skal være en sterk regional utviklingsaktør, og den videregående opplæringen er et av de viktigste verktøyene vi har. Det må vi bruke klokt, og ikke ta forhastede beslutninger om nedleggelse som vil ha konsekvenser for regionene i lang tid, sier Fredlund. 

Hun får støtte fra resten av SVs fylkestingsgruppe:
– Framtidas skole er nær deg, der du bor, og gir lokalsamfunnet kompetanse, verdiskaping og velferd, sier Bjørnar Tollan Jordet.

– Innlandet trenger kompetanseutvikling tufta på regionale forutsetninger og muligheter, sier Mai Bakken.

Fram mot vedtak i fylkestinget

Prosess i fylkeslaget etter fylkeskommunedirektørens innstilling ble lagt fram 4. oktober: 

Fylkestinget behandler saken 23. oktober. 

«Vi vil jobbe videre med felles forslag etter at fylkeskommunedirektøren har lagt fram sitt forslag og komme tilbake med flere konkrete forslag til tiltak for å utvikle de videregående skolene i fylket slik at elever skal trives, at undervisningen fortsatt skal ha god kvalitet, ha en høy gjennomføringsgrad og sikre et godt samarbeid med kommunene og lokalt arbeids- og næringsliv.» 
Uttalelse fra SV, Senterpartiet, Rødt, Venstre, Industri- og næringspartiet, Pensjonistpartiet og Kristelig Folkeparti

Les mer