Et nytt rødgrønt flertall i Innlandet – med SV på vippen

Publisert av: E. Amundsen Publisert: 24. august 2023
Oppdatert: 24. august 2023
Lesetid: ca. 3 min

Etter forrige fylkestingsvalg for fire år siden, valgte Ap og Sp å regjere Innlandet alene. Men med gårsdagens meningsmåling for Innlandet, er det klart at styringspartiene trenger en ny kurs for å få fornyet tillit. 
– Det betyr at SV må med, sier SVs toppkandidat, Anne Lise Fredlund. 

Fredlund får med seg tre SVere på fylkestinget hvis valgresultatet blir som målinga. Bli bedre kjent med kandidatene våre her.

Regjeringsslitasjen er tydelig for de to store partiene i målingen fra InFact som ble presentert i avisene i Innlandet onsdag. SV måles til 7,4% – et resultat som ville økt fylkestingsgruppa fra dagens tre til fire representanter. 
– Vi motiveres selvfølgelig av gode målinger. Målinga viser at folk har tro på løsningene vi prater om, og ei større gruppe vil gi oss mer gjennomslag, sier toppkandidaten. 
– Men måling er måling, hvis folk vil ha mindre forskjeller, mer velferd og et flertall som vil kutte utslipp og ta vare på natur må de putte en SV-seddel i stemmeurna. 

Og et sterkt SV trengs med på laget for å få virkeliggjort det rødgrønne flertallet i Innlandet, hvis målinga slår til. SV er ikke fremmed for samarbeid, forteller Fredlund. 
– Vi har sju punkter for hvordan vi skal sikre sterke fellesskap, bærekraftig vekst og bosetting i hele fylket med rettferdig fordeling. Det er ekte rødgrønn politikk! 

7 punkter for å male Innlandet rødgrønt